Har-jeg-feber-test

Feber - Har jeg feber test

Hvorfor har jeg feber?

Feber er et almindeligt symptom på sygdom. Feber er især almindeligt blandt børn og spædbørn. Feber kan dog også forekomme hos voksne. Feber er din krops naturlige reaktion på en infektion eller anden form for sygdom. Din krop skal øge sin kernetemperatur for at bekæmpe infektionen. I det væsentlige hjælper feber din krop med at bekæmpe en sygdom.

Selvom feber er en almindelig tilstand, kan den stadig overvåges af læger og patienter. Et termometer er den bedste måde at afgøre, om din feber er forhøjet, eller om du har brug for behandling for en infektion. Medicinske fagfolk anbefaler typisk at overvåge din temperatur hver fjerde til sjette time i løbet af de første par dage af feber. Dette giver dig tid til at identificere årsagen til din feber og behandle den derefter. Derudover hjælper overvågning af din temperatur dig med at undgå farlige stigninger i din kropstemperatur; disse kan føre til organskade eller død.

 

Temperaturmåling af feber i hjemmet

Digitale termometre er den mest almindelige type termometer, der bruges af læger. De er mere nøjagtige end traditionelle glastermometre og går ikke let i stykker. Derudover gør digitale termometre det muligt for patienterne at overvåge deres temperaturer til enhver tid uden at vente på, at de køles af efter hver brug. Dette giver dem mulighed for at være opmærksomme på ændringer, der sker i deres temperatur, mens de sover. Det sikrer også, at de ikke kommer i en farlig situation, fordi de glemmer at tage deres temperatur inden sengetid.

Hjemmetermometre koster langt mindre end professionelle enheder og udfører den samme opgave. Vi oplever især at pandetermometre er utrolig nemme at bruge og effektive. Derfor har vi lavet en gennemarbejdet test, så du nemt kan skabe et overblik og vælge det rigtige pandetermometer til ferbermåling her.

Feber er en almindelig sygdom, som kan være let at gå glip af, når den opstår hos børn eller ældre. Men overvågning af din temperatur med få timers mellemrum forhindrer farlige forhold i at udvikle sig på grund af en forhøjet kropstemperatur. Digitale termometre gør det nemt og billigt at overvåge din temperatur; der er ingen grund til ikke at have en derhjemme!

 

Definitionen af feber

Det er helt almindeligt at definere feber som en kernetemperatur over 38°C

 • Temperaturmåling i endetarmen er den mest præcise målemetode.
 • Måler du temperaturen i munden eller panden, ligger værdierne ca. 0,5°C under temperaturen i endetarmen.
 • Temperaturforøgelsen er som regel farlig over 41°C.

 

Forekomst

 • Feber er helt almindeligt og et tegn på sygdom. Ofte også en hyppig årsag til lægebesøg
 • Når vi taler om børn, så er temperaturreguleringen mere umoden end hos voksne. Hvilket også betyder at vi ofte ser sygdomme, som medfører høj feber hos børn, ikke behøver at give voksne feber.

 

Hvorfor får jeg feber?

 • For sig selv, er feber ikke en sygdom, men en af kroppens forsvar og derved reaktion på sygdom
 • Hvis bakterier eller virus trænger ind i kroppen, aktiveres immunforsvaret - her ser vi en af reaktionerne som en stigning i kroppens temperatur
 • Den primære opgave for immunforsvaret er at bekæmpe de indtrængende mikroorganismer, som arbejder bedre og mere effektivt, når temperaturen stiger i kroppen.
 • Vi ser at de fleste sygdomme med feber er harmløse og helbreder sig selv. Det gælder f.eks. forkølelser, influenza, Corona osv.

 

Feber symptomer

 • Når temperaturen falder, får du svedeture
 • Når virkningen ophører efter 3-4 timer, fryser man igen
 • Febernedsættende midler vil give svedtendens. Når virkningen ophører efter 3-4 timer, fryser man igen

 

Du kan selv måle feber hos børn og voksne i hjemmet med dit eget pandetermometer, læs meget mere om dine muligheder her.

Tilbage til blog
 • undgaa-at-blive-syg

  Ungå at blive syg

  I vores daglige kamp mod sygdomme og infektioner er det afgørende at være proaktive. En simpel, men kraftfuld måde at opretholde vores helbred på er ved at overvåge vores kropstemperatur....

  Ungå at blive syg

  I vores daglige kamp mod sygdomme og infektioner er det afgørende at være proaktive. En simpel, men kraftfuld måde at opretholde vores helbred på er ved at overvåge vores kropstemperatur....

 • Hvornaar-er-man-syg

  Hvornår er man syg?

  En Guide til Forældre og Ældre At vide, hvornår man er syg, er afgørende for at kunne tage de rigtige skridt mod bedring og sundhed. Både for forældre med små...

  Hvornår er man syg?

  En Guide til Forældre og Ældre At vide, hvornår man er syg, er afgørende for at kunne tage de rigtige skridt mod bedring og sundhed. Både for forældre med små...

1 af 2